Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Desembre 2017

Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte dels escuts solidaris de la Policia Local

El grup Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte solidari #pelsvalents impulsat per la Policia Local de Caldes

Ja fa mesos que, inspirats per accions solidaries que van néixer a la Policia Local de Terrassa, la policia caldenca recapta fons per l’Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu.

Antecedents

La policia local de Caldes de Malavella porta fins ara 4.000€ recaptats per ajudar en la construcció del nou Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu. Per ajudar la Policia local de Terrassa va emprendre al setembre passat una iniciativa per recollir cues de cabell per fer perruques i diners. A l’octubre, i en motiu de la Fira de l’Aigua, la Policia Local de Caldes de Malavella va recaptar 60 cues i 1.300€. Des de llavors ja són 35 els municipis implicats i es vol arribar properament al centenar de municipis (inclosos Girona i Barcelona) que, mitjançant la policia local, fan accions solidaries per la causa.

L’hospital Sant Joan de Déu és un nou hospital que servirà per tractar i investigar el càncer infantil. Per construir-lo calen 30 milions d’euros. Ja s’han recaptat 15 milions d’euros gràcies també a altres iniciatives privades i a aportacions d’altres entitats.

Aportació del grup Vichy

El passat dijous 13 de desembre el balneari Vichy Catalan va acollir el programa de ràdio  Julia en la Onda, d’Onda Cero. El Sargent de la policia local de Caldes, Xavier Muñoz, va presentar-se al programa per parlar de la iniciativa. El més sorprenent de tot és que durant una pausa publicitària el delegat del grup Vichy Catalan va fer una aportació de 10.000€ a la causa, fent així que Caldes de Malavella sigui un dels municipis capdavanters en recaptació de fons.

Escuts solidaris i altres elements solidaris

Aquesta iniciativa va sorgir de la comissaria de la Policia Local de Caldes de Malavella. Cada escut val 4 euros i són escuts de roba que, bordats, s’enganxen a la roba amb la planxa. La iniciativa es va compartir amb Hostalric i Sant Celoni, i aquests tres municipis conjuntament van iniciar la campanya. Cada escut té el lema de la campanya: #pelsvalents, però porten l’escut originari de cada policia local. Aquesta iniciativa es va consultar a la Subdirecció de oficial de Policia i es va donar llum verda. Des de llavors fins i tot la policia local de Madrid, o la Guàrdia Civil de València s’han interessat pels escuts.

Paral·lelament a aquests escuts solidaris també es venen braçalets o calendaris a la comissaria de Caldes. Els calendaris els ha fet la Policia de Terrassa que fins el moment porten prop de 5.000 calendaris venuts. També a diferents establiments del municipi es poden comprar els escuts o els braçalets.

Difusió

Per fer que tothom conegui la iniciativa s’han obert diferents perfils a Facebook com Escudos Solidarios Para los Valientes. S’està fent la campanya en castellà per arribar més enllà de Catalunya i així recaptar com més diners millor. En el darrer mercat de Nadal, celebrat aquest diumenge 17 de desembre, la Policia Local de Caldes va fer una parada per vendre tots els articles. La majoria de persones que s’acostaven a la parada ja saben de què tracta aquesta campanya.

 

Llegiu-ne més ...

Actuacions en la vegetació de la riera de Can Noguera

Abans d’acabar l’any s’iniciaran les tasques de conservació i manteniment de la llera pública del tram urbà de la riera de Can Noguera, al seu pas per la urbanització Can Carbonell.

De fet, aquestes tasques ja han començat a data de divendres 22 de desembre.

Concretament, les feines se centraran darrera de les parcel·les dels C/ La Plana i C/ Malavella i consistiran en retirar arbres secs i torts de dins la llera, podar les branques que s’introdueixen dins les parcel·les i tallar o coronar arbres torts o de gran capçada (sobretot plàtans, pollancres i algun vern). També s’aprofitarà per retirar peus d’espècies invasores, com robínies.

El pressupost per les actuacions és d’aproximadament 9.000 € , i es duran a terme gràcies a l’ajut del 80% del cost que l’Ajuntament ha obtingut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), després d’haver quedat en reserva les dues darrers convocatòries.  Per a realitzar els treballs, l’Ajuntament ha signat un conveni amb l’ACA en el que es defineixen les condicions d’execuciódels mateixos, els quals seran duts a terme per Forestal Catalana S.A.

Els objectius d’aquesta actuació són els de reduir els efectes de possibles avingudes mitjançant la gestió de la vegetació de ribera, vetllar per les bones condicions de desguàs de la llera i reduir riscos per als béns i persones en episodis de fortes precipitacions o inclemències meteorològiques.

 

 

Llegiu-ne més ...

Pressupostos 2018

Caldes de Malavella té un pressupost de 9.447.639,11€ pel 2018

El pressupost es va aprovar per vuit vots a favor i quatre en contra en un ple extraordinari el passat dilluns, 18 de desembre

Dimarts, 19 de desembre del 2017

L’Ajuntament de Caldes de Malavella aprova un pressupost de 9.447.639,11€ per vuit vots a favor del PDECAT i del regidor no adscrit Dani Sancho, i quatre en contra dels grups d’ERC i de la PIC.

Dins d’aquest pressupost es preveu una inversió de 1.658.837’89€, dins de la qual es farà l’ampliació de la comissaria de la policia local en valor de 102.000€; l’adquisició de càmares de videovigilància per 77.000€; l’abastament d’aigua potable al Malavella Park per 435.000€; un punt de recàrrega elèctrica que costa 22.000€; també es fan millores en l’enllumenat públic per 365.837,89€; i es destinen 40.000€ a pressupostos participatius entre d’altres.

Els pressupostos participatius ha estat un dels punts més aplaudits durant el ple extraordinari d’aquest dilluns. Recentment s’ha parlat amb empreses especialitzades i els pressupostos participatius es fan o bé territorialment o per sectors, encara s’han d’acabar de debatre els detalls. És la primera vegada que Caldes de Malavella proposa fer un procés participatiu. La intenció és que s’esculli l’objecte de millora en el primer trimestre de l’any per acabar desenvolupant-la al segon trimestre.

El total de les inversions per l'any  2018 serà de 1.658.837,89€ que es finançarà amb 238.270,89 € de subvencions de Generalitat i la Diputació, un préstec de 1.204.567 € i amb 216.000 € de recursos propis de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Caldes té una bona disponibilitat econòmica. L'endeutament previst per finals del 2018 serà del  53,86 %, lluny del màxim del 110% permès i del 75% recomanat.

Dins de les despeses corrents s’ha inclòs una partida de 15.000€ per subvencionar la rehabilitació de façanes, una aplicació mòbil per comunicar incidències per valor de 5000€ , el pressupost de serveis socials també ha incrementat la partida amb 6.000€ per la redacció del pla d’igualtat. Juntament amb el Consell Comarcal s’implementarà el Servei d’Intervenció Socioeducatiu en el que l’ajuntament aportarà un total de 5.500€. S’ha augmentat també les hores pel Servei d’atenció a les dones.

Fent valoració dels pressupostos presentats en la sessió plenària del passat dilluns, l’alcalde del municipi Salvador Balliu ha dit que “són uns pressupostos equilibrats, racionals i justos”.

Llegiu-ne més ...

Preparat el pas alternatiu a la carretera de Llagostera

Ja està preparat el pas alternatiu en motiu de les obres de la carretera de Llagostera

Al llarg de la jornada d’avui s’han estat pintant els nous traçats i s’espera que a darrera hora de la tarda ja es talli la circulació a la carretera de Llagostera

Dilluns, 18 de desembre del 2017

Al llarg del dia d’avui s’ha pintat el nou traçat que modificarà la circulació viària de la carretera de Llagostera durant tots els mesos que durin les obres.

Aquesta és una obra que canviarà per complet la fisonomia del municipi i està previst que duri sis mesos aproximadament. Entre d’altres, es vol fer una rotonda a l’alçada del Parc de la Sardana, asfaltar i fer més amples les voreres així com fer una línia de serveis nova.

Tot i que fa setmanes que ja s’està treballant, sobretot fent forats per passar les noves línies de serveis (enllumenat, clavegueram i aigua), avui s’ha pintat el nou traçat alternatiu que permetrà desallotjar per complet la carretera de Llagostera per seguir treballant-hi. Està previst que es talli la carretera en les properes hores.

Pel que fa els cotxes s’instal·laran uns semàfors que faran pas alternatiu i en cap moment es tallarà el pas d’aquests vehicles. La situació, però canvia en el cas dels camions de més de 3.500 kg, que no podran entrar al municipi.

Per la resta, només els que venen a carregar i/o descarregar, es recomana passar per la carretera de Llagostera en el seu pas per Cassà de la Selva. En el cas dels camions que carreguin i descarreguin a l’empresa San Narciso no hi haurà problema, perquè podran descarregar i tornar pel mateix lloc que han vingut (empresa situada a l’inici de la part afectada per obres). L’empresa Vichy Catalan ha habilitat un pas interior només pels seus camions.

Estava previst que el nou traçat es comencés a utilitzar oficialment el passat dilluns, però degut a les necessitats especials del pas de camions i l’entesa entre les empreses implicades, finalment la data s’ha posposat una setmana.

Pel que fa als veïns s’ha intentat pensar en unes obres que, tot i la seva complexitat, afectin el menys possible el seu dia a dia. S’haurà d’accedir als comerços de la zona a peu i no es podrà aparcar a la carretera de Llagostera.  

Aquesta primera setmana és la més crítica pel que fa el trànsit, perquè s’haurà d’estudiar les rutes alternatives que utilitzen els veïns i per tant veure si cal reforçar la seguretat viària en algun punt més. Aquesta setmana hi ha un reforç de dos agents, dos al matí i dos a la tarda per reforçar la seguretat en aquesta zona. Això no obstant, no es descarta posar més reforç policial si es creies oportú. 

Llegiu-ne més ...

Ple extraordinari 18/12/17

El proper dilluns 18 de desembre a les vuit del vespre la sala de plens de Cal Ferrer Vell acollirà una sessió plenaria extraordinaria amb la següent ordre del dia:

PRIMER: Dictament en relació a l’aprovació del pressupost pel 2018, així com dels diferents documents relacionats. 

SEGON: donar compte de l’inform de morositat del 3r trimestre del 2017. 

Llegiu-ne més ...

Donació de sang

Divendres 1 de desembre el Casino de Caldes de Malavella acollia la campanya de donació de sang. De 16:30 a 21h, tot i el fred, molts caldencs i caldenques es van desplaçar per donar la seva sang que ajudarà a salvar vides. Finalment es van recollir 79 bosses de sang, hi va haver 5 oferiments (persones que volien donar sang però que per algun motiu no van poder fer-ho), i 6 donants nous. Molts dels voluntaris eren antics donants de sang que feia temps que no donaven, però que enguany s’han tornat a animar. De mitja, cada bossa conté mig litre de sang aproximadament. La campanya va ser un èxit tenint en compte les baixes temperatures, que no convidaven a sortir de casa, i atenent que hi havia una previsió d’omplir 80 bosses. Un any més es vol agrair a tots els voluntaris i donants la tasca realitzada en campanyes com la del passat divendres 1 de desembre.

 

Llegiu-ne més ...

Llum verda a les obres d’urbanització del Turist Club

En el passat ple ordinari del 27 de novembre es va aprovar per majoria absoluta la Proposta del Projecte d’obres bàsiques i complementàries per a la subsanació de deficiències urbanístiques a les obres d’urbanització del Turist Club i l’aprovació del projecte de reparcel·lació, amb un pressupost de 3.283.409,67€. Aquest projecte ha de permetre tenir aigua potable als veïns a més de fer-se altres millores importants com una xarxa de serveis nova (enllumenat i clavegueram) o millores en les voreres entre d’altres. Fa anys que es debat sobre el projecte perquè s’han volgut sentir moltes opinions diferents. Actualment el projecte està en fase de licitació.

Llegiu-ne més ...

No a la violència de gènere

Cada 25N es celebra el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Malauradament, cada any s’organitza a Caldes un acte per lluitar contra aquesta xacra social que afecta el dia a dia de tantes dones. Diem malauradament perquè considerem que un dia com aquest s’hauria d’eliminar del calendari. El passat 24 de novembre, l’Associació Lola, la Xarxa de Dones i l’Ajuntament van organitzar un “taller de lideratge femení”. Des d’aquí volem agrair a tots aquells que vau fer possible aquest acte i als que hi vau participar. Però també a totes aquelles persones que feu petites grans accions i que col·laboreu amb el Pla d’Igualtat municipal i les accions i projectes que es desenvolupen en aquest. 

 

Llegiu-ne més ...

Segueixen les obres a St Maurici

Ja al 2003 es començava a parlar sobre les obres al castell de Sant Maurici que permetrien diferenciar les diferents fases constructives del Castell. És per això que al 2015 l’Ajuntament de Caldes de Malavella va comprar la finca on es troben les restes del Castell i l’ermita de Sant Maurici, incorporant-ho així al patrimoni municipal per assegurar-ne l’ús i la conservació. A mitjans de novembre, i seguint amb les fases establertes, s’ha estat fent una campanya de dues setmanes de feina amb un equip d’un arqueòleg, director i dos auxiliars d’arqueologia, amb l’objectiu d’ampliar la informació sobre les restes i poder realitzar el projecte de restauració, conservació i museïtzació del Castell de Malavella. Gràcies a aquestes actuacions s’han descobert nous traçats de la muralla de fa milers d’anys.

També s’han estat fent les obres corresponents a la Fase II de Consolidació de l’ermita per acabar ubicant un punt d’informació i atenció al visitant en la part inferior del cor de l’església.

De cares al 2018 i endavant seguiran les obres per consolidar definitivament les restes del Castell i poder oferir al visitant tota la informació recopilada de les campanyes arqueològiques efectuades.

 

Llegiu-ne més ...

Sessió informativa per resoldre dubtes sobre les obres de la Carretera de Llagostera

  • Els camions seran els vehicles més afectats per aquestes obres
  • Sempre es podrà accedir a la zona en obres caminant
  • Els propers 4 mesos es farà pas alternatiu per a vehicles

Sessió informativa per resoldre dubtes sobre les obres de la Carretera de Llagostera

Aquestes obres han de durar prop de 6 mesos, i afectaran significativament el dia a dia dels caldencs i caldenques.

Dissabte, 2 de desembre del 2017

Ahir el vespre la sala de plens de Cal Ferrer Vell va acollir la sessió informativa de les obres de la carretera de Llagostera.

Aquestes obres són molt importants tant pel que fa el trànsit com pel que fa el dia a dia dels caldencs i caldenques que es veurà afectat durant els mesos que durin les obres.

Prop d’una trentena de persones van assistir a la sessió informativa en la que l’alcalde de Caldes de Malavella Salvador Balliu; el regidor d’obres i serveis Sergi Mir; l’arquitecta municipal Gemma Torras; el responsable de l’empresa que realitza les obres Manel Garcia; i el Sargent en cap de la policia local Xavier Muñoz van donar tots els detalls de l’afectació del trànsit i com seria el resultat final un cop finalitzades les obres.

Aquesta és una obra especialment complicada perquè els camions no podran circular per Caldes i travessar el municipi com ho solen fer. És per això que s’ha habilitat un pas per les instal·lacions de l’empresa Vichy Catalan. Aquest pas romandrà tancat a les nits i durant el cap de setmana a petició de la mateixa empresa. La normativa de camions, però no és la mateixa pels de més de 3.500 kg. En aquest cas s’haurà d’avisar abans per desallotjar la zona i es farà un pla específic.

No hi ha problemes amb els camions rígids, sempre que s’acostin al municipi per carregar i descarregar només. Degut a les obres no poden passar tràilers per la carretera.

Per avisar als conductors de totes aquestes afectacions ja s’han col·locat diferents senyalitzacions a les voreres. S’espera que el proper 11 de desembre comencin les obres més significatives, tot i que ja fa setmanes que s’han començat a fer forats a la calçada.

Totes aquestes obres permetran fer voreres més amples i asfaltades, zones de càrrega i descarrega ben senyalitzades, i guals que permetin la millor circulació dels vianants, també es vol posar una rotonda a l’alçada del carrer Girona, així com fer de nou la xarxa de serveis d’aigua, clavagueram i enllumenat.

L’àmbit d’actuació de les obres arriba des del CAP fins a la Parc de la Sardana, tot i que també passa pel carrer Pla i Daniel que s’asfaltarà. D’aquesta manera es donarà també més visibilitat a les termes romanes i als safaretjos que es recuperaran.

La Parc de la Sardana tindrà accessos nous també, perquè els actuals es veuràn afectats per la nova rotonda. Al mateix parc s’hi faran dos murs de contenció per fer-hi cabre la rotonda.

Durant els primers quatre mesos d’obres es farà pas alternatiu de vehicles, tot i que en la segona fase de les obres es tallarà totalment el trànsit a la zona (a excepció d’aquells que tinguin pàrquings al carrer). Això no obstant, caminant es podrà accedir sempre a tots els comerços de la zona.

Per fer el més lleus possible aquestes obres, hi haurà una persona a l’obra encarregada de resoldre totes les afectacions que puguin sorgir. En la sessió informativa el Sargent en cap de la Policia Local també va posar a disposició dels veïns el seu telèfon personal per qualsevol problema que pugui sorgir.

Els primers dies seran vitals per veure com reacciona el trànsit, i en funció d’això acabar de perfilar les actuacions allà on calgui reforçar el trànsit.

En tot moment l’alcalde del municipi, Salvador Balliu va remarcar que “són unes obres que portaran molèsties durant uns mesos, però un cop acabin haurà canviat totalment la fisonomia del poble cap a millor. Volem que les obres portin com menys problemes millor i que passin ràpid, per això ja han començat abans d’hora, per agilitzar el procès”. 

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS