Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Març 2018

La Policia Local entrega 50.000€ a l’Hospital SJD

La Policia Local de Caldes de Malavella fa entrega de 50.000€ a l’Hospital Sant Joan de Déu

És un donatiu conjunt de totes les policies locals que recapten fons per construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

Dimecres, 28 de març del 2018
Dilluns al matí la Policia Local de Caldes de Malavella, d’Hostalric i de Sant Celoni van estar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per fer l’entrega d’un xec de 50.000€. Aquests diners volen ajudar a construir un nou centre hospitalari especialitzat en el tractament i la investigació del càncer infantil: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.
Les tres Policies Locals s’hi han desplaçat en representació de totes les Policies Locals que recapten fons mitjançant la campanya de venta d’escuts solidaris #Pelsvalents.
Aquesta campanya va néixer a l’octubre després que els cossos de la Policia Local de Caldes de Malavella, Hostalric i Sant Celoni decidissin seguir l’exemple de la Policia Local de Terrassa, que van rapar-se el cap per posar-se en el lloc dels nens i nenes que pateixen càncer. També van comercialitzar un calendari solidari a favor del Cancer Center.
Aquests tres cossos policials (Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric) van tenir la idea de personalitzar l’escut del cos policial on treballen i fer-ne un de nou “pels valents” (lema de la campanya llançada per l’Hospital Sant Joan de Déu i el FC Barcelona per finançar el projecte).
De seguida molts altres municipis es van sumar a la iniciativa i uns mesos més tard ja són 81 les Policies Locals i dues agrupacions que participen en la campanya.
Els escuts es venen per 4 euros en diferents comerços adherits. De moment s’han distribuit prop de 40.000 escuts a tot Catalunya i s’han pogut recaptar fins a 50.000€. S’espera properament poder fer més donacions.
La trobada, que començava a les 11 h del matí, va comptar amb la rebuda de Manel del Castillo, gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu i altres responsables de l’equipament sanitari.
També assistien a la trobada representants polítics de les poblacions implicades com l’alcalde de Caldes de Malavella, l’alcalde de Sant Celoni i regidors d’Hostalric. Begoña Curto, sots directora general de coordinació de les Policies Locals també hi va estar present.

SJD Pediatric Cancer Center Barcelona
Construir aquest centre val 30 milions d’euros, dels quals ja se n’han aconseguit 21 gràcies a aportacions com la de les Policies Locals.
Aquest centre permetria acollir 400 casos nous de càncer infantil a l’any a més de dedicar-se a la investigació de la malaltia.
Si tot segueix aquest ritme es preveu que a l’estiu puguin començar les obres per tenir acabat el centre ben aviat i posar-lo en funcionament. Aquest nou hospital comptarà amb els darrers avanços tecnològics i els millors professionals i es convertiria en un dels millors centres a nivell mundial en el tractament del càncer infantil.
Les instal·lacions ocuparán una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici situat al costat de l’hospital i connectat amb el mateix mitjançant una passarel·la.

 

Llegiu-ne més ...

Més recursos a la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Caldes de Malavella destina més recursos a la seguretat ciutadana

És una part significativa del suplement de crèdit aprovat al ple de dilluns

Dimecres, 28 de març del 2018
L’Ajuntament de Caldes de Malavella fa un suplement de crèdit de 89.484,63€ per millorar el cos de policia. Aquests diners serviran per contractar un nou agent, entre d’altres. La seguretat ciutadana és una de les prioritats de l’actual equip de govern i també és una de les principals demandes que provenen de totes les urbanitzacions del poble. Per millorar la seguretat i per poder ampliar recursos i atendre totes les necessitats s’amplia aquesta partida.
68.402,49€ es destinaran també a contractar nou personal administratiu i de serveis per cobrir algunes jubilacions que hi ha hagut darrerament a l’Ajuntament.
S’han augmentat partides per millorar el mobiliari urbà (10.000€) o la maquinària per la brigada (122.000€).
També s’ha augmentat la partida per aillar tèrmicament el pavelló (60.000€) i així afavorir la sostenibilitat. Aquest aïllament, juntament amb la nova caldera de biomassa, fa que l’estalvi d’energia sigui encara major.
També es destinarà un crèdit extraordinari a l’acondicionament del Pou de Franciach (10.000€).
Aquests augments de crèdit es van aprovar dilluns al vespre en un ple ordinari.
En el mateix ple també es va aprovar una moció a favor de l’escola catalana; i una moció en defensa dels principis democràtics i dels drets civils i polítics.
Aquesta darrera es va aprovar per unanimitat dels assistents (PDECAT, ERC, PIC i el regidor no adscrit Dani Sancho), però la representant del grup socialista no va voler participar-hi i va abandonar el ple municipal (no havia passat mai abans a Caldes de Malavella).

 

Llegiu-ne més ...

Ordre del dia ple 26/03/2018

El proper dilluns 26 de març a les 20 h hi ha convocat un ple ordinari a la sala de plens de Cal Ferrer, en el document adjunt podeu consultar l’ordre del dia.

Llegiu-ne més ...

Actes religiosos de Setmana Santa

A Caldes de Malavella el Divendres 23 de març a les 21 h del vespre es fa la celebració de la penitència.

La benedicció de rams (25 març) serà a les 12 h del migdia. 

Es celebra que Jesús entra a Jerusalem enmig ‘una multitud que l’aclama com a Messies de Déu. 

La missa de dijous Sant (29 març) és a les 19 h de la tarda. 

Jesús celebra el darrer sopar amb els seus deixebles i els deixa com a testament l’Eucaristia i el manament de l’amor.

El divendres Sant (30 març) a les 21 h hi ha el via crucis i a les 18 h de la tarda la Missa de Passió del Senyor.

Jesús és detingut, torturat i condemnat, i mor en el suplici de la creu per obrir-nos a tots el camí de la vida.

La vetlla pasqual (31 març) és a les 22 h i la missa de diumenge de Pasqua és (1 abril) a les 12 h del migdia. 

Jesús ressucita d’entre els morts (vetlla pasqual) i el diumenge de Pasqua comença el temps de Pasqua, cinquanta dies de festa d’honor de Jesús ressucitat, que porten fins a la Pentacosta, en què es celebra l’Esperit Sant. 

 

Molt bona setmana Santa a tots i a totes! 

Llegiu-ne més ...

Trobada escoles de bàsquet 24-03-18

Aquest cap de setmana arriba la trobada d’escoles de bàsquet al pavelló. En la imatge adjunta podeu consultar els horaris. 

 

 

Llegiu-ne més ...

INCIDÈNCIA AIGUA 22-3-18

ATENCIÓ⚠️ Demà de 9 a 13 h hi haurà incidències en la xarxa d’aigua potable al Carrer Termes Romanes, Carrer Pla i Daniel, Carrer Lleixiu, Carrer mare de Déu del Carme i Carrer Prim en motiu de les obres de la Carretera de Llagostera. Perdoneu les molèsties.

Llegiu-ne més ...

Treballs de prevenció d’incendis

TREBALLS DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS A CALDES EN EL MARC DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2018

Des del dia 5 de març hi ha una brigada de 4 treballadors forestals contractats pel Consell Comarcal de la Selva realitzant tasques de prevenció d’incendis forestals a la urbanització Malavella Park de Caldes. Concretament, els treballs que es duen a terme són d’ampliació de la franja perimetral contra incendis de la urbanització mitjançant la neteja i aclarida de vegetació de les parcel·les municipals contigües. S’està desbrossant tota la vegetació seca, estassant els matolls, podant l’arbrat i talant de forma selectiva arbres per prioritzar la permanència d’espècies de baixa inflamabilitat (aclarides). Aquesta brigada serà present a Caldes fins el dia 28 de març, però durant el mes d’octubre tornarà per fer dur a terme neteges de de llera al Rec Clar.

Aquestes tasques es realitzen en el marc del programa de Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), destinat a persones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social i amb l’objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral.

Llegiu-ne més ...

3x3 Caldes

Aquest cap de setmana arriba a Caldes de Malavella... el 3x3 Caldes! A més enguany estrenen presència al circuit català de bàsquet! També pàgina web! Visita www.3x3caldes.wordpress.com 

La presència de l'exjugador americà Audie Norris és un dels grans atractius del torneig. El jugador estarà seleccionant jugadors per la selecció espanyola que jugarà a Xina al JUMP10. 
Actualment hi ha inscrits 132 equips, que suposen un total de 550 jugadors, fent de la cita una de les més importants a la província en aquest format. 
En total es disputaran 240 partits en 13 pistes al llarg de tot el matí de diumenge 18 de març. 
 
Si vols saber-ne més llegeix els documents adjunts.
 
Fins diumenge amants del bàsquet! 
Llegiu-ne més ...

Curs d’anglès de gestió comercial

El Consell Comarcal de la Selva ha programat un nou curs d’anglès especialitzat en gestió comercial de 240 hores totalment gratuït per a persones a l’atur. A aquesta formació s’hi podran acollir totes aquelles persones que estiguin en possessió del títol de batxillerat, d’algun cicle formatiu de grau mitjà de la branca administrativa o equivalent o bé d’algun cicle formatiu de grau superior (CFGS). També hi podran accedir les persones que hagin superat la prova d’accés als GFGS o la d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Aquest curs, que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, et permet accedir els exàmens oficials de Cambridge.


Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi només cal que s’adrecin al departament d’empresa del Consell Comarcal de la Selva consultin la informació que fa referència a aquest nou curs o enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o bé telefònicament 872973896.

Trobareu més informació a: https://www.selva.cat/portal/index.php/serveis/premsa-i-comunicacio/noticies/64-desenvolupament-empresarial/1055-el-consell-comarcal-de-la-selva-organitza-un-nou-curs-d-angles-especialitzat-en-gestio-comercial-per-a-persones-a-l-atur  

Llegiu-ne més ...

Es troben restes romanes de l’antiga Aquae Calidae

Es troben restes romanes del que seria la ciutat romana Aquae Calidae

Es troben restes dels habitatges d’una ciutat romana, Aquae Calidae del que fins ara no es tenia constància clara.

El precedent directe del nucli urbà de Caldes de Malavella és l’assantament romà Aquae Calidae. Fins ara s’havien trobat indicis d’aquesta antiga població com és la necròpolis o les termes, però no es sabia amb seguretat que hi hagués un nucli urbà. Gràcies a aquestes troballes, descobertes en les obres de la carretera de Llagostera, ara es sap amb seguretat i de manera extensa que el municipi de Caldes de Malavella en època romana era un municipi viu i amb activitat. S’han trobat un seguit d’edificacions que servien d’habitatge, i es calcul·la que la troballa tindria una llargada d’uns 60 metres. Aquestes cases són d’època romana, d’entre el segle IIaC i el segle IIdC. També s’ha trobat una àrea de pas que es creu que seria un carrer.
Per Caldes de Malavella aquestes troballes tenen molta importància, perquè representen un coneixement més ampli del passat del municipi. Per Caldes el patrimoni històric és molt important, de fet és un dels principals atractius turístics. Darrere del turisme termal, a Caldes també hi ha història amb les termes romanes, el camp dels ninots, les cases modernistes, el patrimoni natural i ara també s’hi afegiran aquestes troballes.
Es vol conservar part de la descoberta i incloure-la en el recorregut històric-turístic del municipi.
Amb aquestes troballes s’ha hagut d’adaptar el projecte de millora de la carretera de Llagostera. En el punt concret on s’han trobat els habitatges romans s’hi havia de construir una rampa i unes escales. Ara per fer visibles les restes es redimensionaran aquests elements i es recol·locarà algun altre element arquitectònic i patrimonial com és el cas dels antics safaretjos.

 

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS