Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Juny 2018

Ja tenim plaça de l’U d’Octubre de 2017

Es bateja la plaça de l’U d’Octubre de 2017 mentre el rei Felip VI visita la zona
S’ha batejat la plaça de l’Ajuntament que fins ara no tenia nom. Ja estava previst batejar-la amb aquest nom, però la visita del rei Felip VI ha accelerat el procès.

Dijous, 28 de juny del 2018
A les 20 h del vespre puntual ha començat el ple extraordinari que ha durat al voltant d’un quart d’hora. Només hi havia un únic punt: la votació per batejar la plaça de davant de l’Ajuntament amb el nom de Plaça de l’U d’Octubre de 2017. El punt s’ha aprovat per majoria absoluta amb 11 vots a favor (del PDECAT, ERC, PIC i del regidor no adscrit Dani Sancho), i un en contra (PSC).
La sala de plens estava plena a vessar amb l’assistència d’alcaldes, polítics, personalitats a més de veïns i altres assistents. El ple extraordinari també es podia seguir en directe des de la plaça amb una pantalla habilitada per a la ocasió.
D’entre les personalitats hi han assistit una trentena d’alcaldes de la comarca de La Selva i el Gironès, entre ells l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas. A primera fila asseguts hi havia Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Marta Pascal, coordinadora general del PDECAT i senadora; Anna Caula, portaveu del grup parlamentari d’ERC i senadora; Albert Ballesta, director dels serveis territorials; a més de representants d’Òmnium, l’ANC o l’Associació Dret Defensa Girona entre d’altres.

Al voltant de dos quarts de nou del vespre els actes s’han traslladat a la nova plaça on s’han fet els parlaments. Salvador Balliu ha estat el primer en parlar, que s’ha dirigit directament al rei: “Felip VI, mentre no es retracti i demani perdó a tots i cada un dels catalans que vam anar a votar pacíficament el dia U d’Octubre no serà benvingut a Caldes de Malavella”. També ha tingut paraules pel President del Govern Espanyol “No passarem pàgina de l’U d’Octubre”, ha dit.
Tot seguit parlava Marta Madrenas que ha assenyalat que “les paraules del rei Felip VI van suposar un trencament irreparable entre el poble espanyol i català”.
Tot i la pluja la Plaça U d’Octubre de 2017 ha estat plena en tot moment.

L’alcaldessa de Girona amb l’alcalde local han destapat la placa amb el nom de la nova plaça.
Per acabar, el President Puigdemont ha enviat un missatge dient que “sobre l’1 d’octubre construirem la República Catalana”.

La trobada ha finalitzat amb l’himne dels segadors.
Demà a primera hora del matí el rei Felip VI visitarà Caldes de Malavella per entregar els premis “Rescatadors de Talent” de la Fundació Princesa de Girona. L’esdeveniment l’acull el PGA, unes instal·lacions privades.

Llegiu-ne més ...

Campanya tovalloletes WC

Les tovalloletes humides ens fan un gran servei i han simplificat les nostres tasques domèstiques, però s’han convertit en un residu molt perillós.

Quan llancem una tovalloleta humida pel vàter iniciem un problema que no veiem. No són com el paper de vàter que es desfà. Tot i que moltes són biodegrada- bles i alguns fabricants indiquen que es poden llençar pel vàter, no s’ha de fer perquè arriben intactes a les depuradores.

Al llarg del camí es converteixen en una massa compacta que arrastra altres residus i que genera embussos a les canonades i grans sobrecostos en el sanejament. Uns sobrecostos que acabem pagant entre tota la ciutadania al rebut de l’aigua.

Saps què ens costa?

de 500 a 1.000 milions d’euros l’any a tot Europa.

És per això que des de la Generalitat de Catalunya i l'agència Catalana de l'aigua han començat una campanya per evitar que es llenci aquest residu al WC. Trobareu més informació als fulletons adjunts. 

Llegiu-ne més ...

Revetlla de Sant Joan 2018

Dissabte 23 de juny no et perdis la revetlla de Sant Joan! 

I el diumenge a partir de les19 19 h sardanes amb la Cobla Ciutat de terrassa i castells amb els Castellers de les gavarres!

 

Vine a gaudir del Sant Joan a Caldes de Malavella! 

 

Llegiu-ne més ...

Consells de prevenció per la revetlla

Tenim a tocar la revetlla, per gaudir-la d'una manera segura us recordem els següents consells de seguretat: 

 

Consells per als petards

Abans de manipular els petards

 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.
 • No us guardeu petards a les butxaques.
 • Cal llegir les instruccions de cada article.

En encendre els petards

 • No subjecteu els petards amb les mans.
 • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
 • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos.
 • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.
 • No llanceu mai petards contra ningú.

On encendre els petards amb seguretat

 • No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.
 • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres.
 • No encengueu cap petard dins les cases.
 • No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres.
 • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.

No manipuleu els petards

 • No talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència.
 • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal.
Llegiu-ne més ...

Campanya per a la prevenció del mosquit tigre

L’Ajuntament de Caldes ja ha iniciat els tractaments larvicides als embornalsdels carrers que poden acumular aigua i esdevenir punts de cria del mosquit tigre. S’han programat un total de 4 tractaments entre els mesos de juny i octubre, època durant la qual aquest insecte es reprodueix i pot provocar molèsties. El producte que s’aplica és un formulat biològic, té una permanència d’unes 6 setmanes i elimina les larves, impedint el naixement de nous mosquits.

El proper 17 de juliol, de les 9 a les 13 h a la Plaça de la Selva, hi haurà un punt informatiudurant el mercat dels dimarts on tècnics del Programa de Seguiment i Vigilància del Mosquit Tigre atendran directament als veïns assessorant-los i resolent dubtes. Aquest punt informatiu forma part de servei d’atenció de queixes als veïns que el Programa i el Dipsalut posen a disposició dels municipis des de principis de juny fins al 15 d’octubre. Per a més informació podeu trucar al tel. 972 451 231 (Servei de Control de Mosquits) o awww.mosquittigregirona.cat.

 Cal recordar que, tal com diu l’ordenança municipal, cadascú és responsable de mantenir correctament els espais privats per tal d’evitar les condicions de proliferació del mosquit tigre: eliminar els objectes que puguin acumular aiguao buidar-los sovint (plats, pots, galledes, bidons, etc.), tapar o posar teles mosquiteres en dipòsits d’aigua pel reg, evitar l’acumulació d’escombraries, netejar de fulles les canaleres, revisar embornals, piques, desaigües, etc., posar cap per avall carretons, remolcs, etc., controlar l’aigua de fonts ornamentals (podem posar-hi peixos de colors perquè es mengin les larves, etc.). En aquest sentit, l’Ajuntament també té previst implicar lesbrigades jovesdel poble en les tasques de prevenció;  durant un dia a la setmana al llarg dels mesos de juliol i agost es farà un porta a porta per repartir informació i detectar punts de cria. Prèviament, per tal que els joves estiguin capacitats per respondre qualsevol pregunta que pugui sorgir als veïns del nostre municipi, rebran una formació. S’ha programat una xerrada formativa pels joves de la brigada del juliol, i una altra per la brigada de l’agost.

Des de l’ajuntament es demana als veïns de Caldes de Malavella que repassin els consells de prevenció de proliferació d’aquest mosquit que tantes molèsties ocasiona. Tal com diu la campanya, que no n’hi hagi depèn de tu!

Per a més informació:

Tel. 972 451 231 (Servei de Control de Mosquits)

Web del servei: www.mosquittigregirona.cat

App Mosquito alert (Google Play i App Store): http://www.mosquitoalert.com

Llegiu-ne més ...

Protesta en contra de la visita de Felip VI

Caldes de Malavella bateja una plaça amb el nom “U d’octubre” com a protesta a la visita del rei Felip VI
 
Es convoca l’acte pel proper dijous 28 a les 20 h del vespre, moment en que el rei Felip VI donarà els premis de la Fundació Princesa de Girona
 
Dimarts, 19 de juny del 2018
L’Ajuntament de Caldes de Malavella batejarà la plaça de l’ajuntament nou com a Plaça U d’octubre. Aquesta plaça fins ara no tenia nom i ja estava previst batejar-la properament. Tenint en compte la presència del rei Felip VI a Caldes de Malavella la majoria del consistori ha cregut oportú convocar aquest acte institucional el proper dijous 28 de juny a les 20 h del vespre. 
A les 20 h es farà un ple extraordinari amb aquesta proposta com a únic punt, per després fer els parlaments a la nova plaça U d’octubre. 
El rei no és benvingut a Caldes de Malavella, el municipi no oblida el discurs indigne que va fer el 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat. 
 
En l’acte hi seran presents Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella amb l’equip de govern; a més d’altres representants polítics. 
 
 
El timing del dijous 28 de juny serà el següent: 
20 h inici del ple extraordinari a la sala de plens de l’ajuntament
20:30 h inici dels parlaments a la nova plaça U d’Octubre (davant de l’ajuntament)
21 h descoberta de la placa
21:15 h missatge del President Puigdemont 
21:20 h fi de l’acte
 
Llegiu-ne més ...

Millores Rambla Recolons

Ja han començat les millores a la Rambla Recolons

També es millora l’entrada al pavelló i el vial de l’Avinguda Catalunya a l’Avinguda del Dr. Furest; també la senyalització en diferents punts. 

 

Ja han començat les obres de millora a la rambla Recolons (des de la Plaça de la Creu i fins davant del centre de les Hermanas Hospitalarias). 

En aquest tram calen obres de millora en el paviment, que s’‘ha deteriorat amb el pas dels anys. S’està fent un reasfaltatge. Aquesta és una actuació de manteniment important en la que s’aprofita per canviar la senyalització tan horitzontal com vertical. 

Aprofitant els equips de reasfaltatge també es faran millores en l’entrada del pavelló i es millorarà el vial que conecta l’avinguda Catalunya amb l’avinguda Doctor Furest. Aquest darrer ara té molt de trànsit i en el seu moment es va adequar amb unes mesures d’urgència i provisionals.  

Pel que fa la senyalització també es tornarà a pintar l’espai entre les dues pinedes del Parc de la Sardana. 

Aquesta nova senyalització inclou una illeta central i marques d’entrada i sortida per augmentar la seguretat. 

El cost estimat del projecte és de 51.493,97€ (IVA inclòs) i es va adjudicat a l’empresa Excavaciones apurdan 2000 SL per 44.860,75€ (IVA inclòs). 

Llegiu-ne més ...

Felip VI no és ben rebut

Davant la notícia de la presència del rei Felip VI a Caldes de Malavella l’equip de govern de l'Ajuntament de Caldes de Malavella manifesta el seu profund rebuig. El rei Felip VI no és benvingut a Caldes de Malavella. No oblidem el discurs indigne que el rei va fer el dia 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat. No oblidem que va titllar de “conducta irresponsable” i “deslleialtat inadmissible” el fet que la ciutadania volgués expressar la seva opinió votant de manera absolutament pacífica.

La fundació Princesa de Girona pot contractar i fer allò que vulgui en unes instal·lacions privades, però ha de saber que als carrers i places de Caldes de Malavella no hi serà mai ben rebut.

Llegiu-ne més ...

Agenda esportiva 16-17 juny

Dissabte, 16 de juny

Futbol Sala

Semifinals Final Four Copa Girona: FSCMB – Ripoll


Club Patí Caldes
Durant tot el dia · Polivalent de Caldes
Torneig d’hoquei David Cañón amb participa- ció de tots els equips del Club Patí Caldes que s’enfrontaran a diferents equips d’hoquei de Catalunya. Servei de bar amb entrepans freds i calents, també premis i sortejos per a tothom!

Club Volei Joves Caldes M

Durant tot el dia · Pavelló
11è torneig vòlei mixte 4x4
Organitza: Club Volei Joves de Caldes amb
la col·laboració de l’Ajuntament de Caldes de Malavella i la Diputació de Girona. 

Diumenge, 17 de juny 

Futbol Sala

Maçanet de la Selva. · Finals Final Four Copa Girona

Llegiu-ne més ...

Participació ciutadana al pla especial St Maurici

L’Ajuntament està promovent la redacció d’un Pla Especial per tot el paratge de St Maurici amb la col·laboració de tothom qui vulgui participar-hi. Vine al Casino el dijous 14 de juny a les 19:30 h i participa en la sessió de retorn de l’avanç de Pla especial de Sant Maurici.

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS