Menu

Gràcies per fer possible el Nadal!

Un any més gràcies per fer possible el Nadal!
 El desembre ha estat un mes ple d’activitats de Nadal per part de les entitats del municipi. Hi ha hagut cantades de Nadales, quines tradicionals, dinars i sopars, concerts nadalencs com el del grup musical Calidae, que enguany fa 15 anys, o el de la Orquestra Maravella. Els alumnes del SEMC o la Coral Cantaires de Caldes també han cantat nadales. Els actes que han tingut més èxit, sobretot entre els més petits han estat la visita de la cartera reial el 30 de desembre, on també es va programar un espectacle infantil, xocolatada i fins i tot tallers nadalencs. El JAN enguany també va ser un èxit, fent que l’espectacle final del dia 29 aplegués més de 200 nens i nenes al pavelló. A Caldes també s’han repartit regals: amb el tió de Nadal, que es va fer el 23 de desembre juntament amb un taller de galetes nadalenques i la Quina del Bàsquet (per La Marató de TV3). A més del Caga tió també era solidari per recollir aliments per Càritas. Regals també amb la gran cavalcada de Reis, que eguany ha modificat el recorregut per les obres de la carretera de Llagostera. També es va poder visitar el Pessebre vivent al voltant de l’Església durant la cavalcada. L‘acte va ser organitzat per la Gent de Reis (a qui la Regidoria de Festes agraeix la seva incansable dedicació en la preparació de les carrosses en els últims mesos) i l’Ajuntament. Aquest Nadal fantàstic ha estat possible gràcies a la col·laboració de Ca la Romana, les escoles, la llar d’infants, les llibreries, la Parròquia de Sant Esteve i els voluntaris, la Policia Local, les entitats caldenques, des de les esportives fins a les socials passant per les educatives o gastronòmiques Gràcies a tots per col·laborar-hi!

Llegiu-ne més ...

7.114,54€ per La Marató

Caldes recapta 7.114,54€ per La Marató de TV3
El diumenge 17 de desembre es va celebrar la 26a Marató de TV3
 Caldes de Malavella ha recaptat un total de 7.114,54€ per La Marató de TV3 enguany dedicada a la investigació de malaltis infeccioses. Moltes entitats del poble van organitzar activitats per recaptar diners tan al llarg del mes de desembre com durant el dia de La Marató que aquest any va coincidir amb el mercat de Nadal del municipi.
Les donacions més importants han estat per part del Club de Volei que amb la Quina van recaptar 2.653,58€, seguit de l’Espai Caixa que ha recaptat 1.023€
Gràcies a tots als que heu participat per la vostra solidaritat!

Llegiu-ne més ...

Concurs d’aparadors de Nadal

Els comerços El Petit Fornet, Llibreria Solés, Electrodomèstics Alda, la Farmàcia M.Casanovas, Picarols i Dietètica de Caldes han participat al concurs d’aparadors de Nadal 2017. El jurat popular ha valorat el color, la originalitat, la creativitat, l’element nadalenc i la proporció dels aparadors que han estat visibles del 16 de desembre al 6 de gener. Ha estat El Petit Fornet el que s’ha endut el 1r premi (150€ i 6 mesos de publicitat a Caldes FM i a la revista Aquae), seguit de Picarols que ha rebut 6 mesos de publicitat a Caldes FM i a la revista Aquae. El concurs l’organitza l’Ajuntament amb el suport de la Federació de comerç de la Selva i l’Associació de comerç i serveis de Caldes.

Llegiu-ne més ...

Èxit en la recollida de joguines de 2a mà

Èxit en la campanya de recollida de joguines de segona mà
 En total s’han recollit més d’un centenar joguines que la Creu Roja ha distribuït entre les famílies que més ho necessiten
 Un any més Caldes de Malavella ha participat amb la recollida de joguines per la Creu Roja. El 17 de desembre es van començar a recollir joguines noves o de segona mà a l’stand de la Creu Roja al mercat de Nadal, més tard la campanya s’ha allargat fins el 29 de desembre a l’Oficina de Turisme, on moltes famílies han portat joguines perquè aquests reis cap nen i nena es quedés sense un regal. El resultat ha estat molt positiu, s’han recollit més d’un centenar joguines, moltes de les quals són noves i en molt bon estat. D’entre les donacions hi havia joguines de tot tipus i per tots els gustos i edats. No hi faltaven jocs de taula, nines, jocs tradicionals i de fusta, cartes, jocs per jugar amb tota la família o jocs de roba pels més menuts. Gràcies famílies caldenques per demostrar un any més la vostra solidaritat.

Llegiu-ne més ...

Actuacions al rec clar i a la riera de Santa Maria

Aquest desembre s’han realitzat tasques de manteniment de la llera pública del tram urbà del rec-clar al seu pas per Can Carbonell. Les feines s’han centrat darrera les parcel·les dels carrers La Plana i Malavella. S’han retirat arbres secs i torts de dins de la llera, s’han podat les branques que s’introdueeixen dins les parcel·les, i també s’han tallat arbres torts o de gran capçada. Aquestes actuacions tenen un cost de 9.000€ i es poden fer gràcies a l’Agència Catalana de l’Aigua que ha assumit el 80% del cost.
Unes altres obres que fa temps que s’hi treballa són les de la Riera de Santa Maria, on s’hi està col·locant un nou col·lector. Fins llavors la xarxa de sanejament d’aigües residuals comptava només amb un col·lector principal que era insuficient i tenia un impacte paisatgístic negatiu. Les obres ja van començar al setembre i segons previsió estan a la recta final, esperant que a principis de febrer ja s’acabin. Actualment només queden 15 metres de col·lector per col·locar abans d’arribar a la Riera del Lleixiu, a més de les tasques de revegetació dels marges a càrrec de la Fundació Emys que també tornarà les tortugues autòctones a la riera.

Llegiu-ne més ...

Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte dels escuts solidaris de la Policia Local

El grup Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte solidari #pelsvalents impulsat per la Policia Local de Caldes

Ja fa mesos que, inspirats per accions solidaries que van néixer a la Policia Local de Terrassa, la policia caldenca recapta fons per l’Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu.

Antecedents

La policia local de Caldes de Malavella porta fins ara 4.000€ recaptats per ajudar en la construcció del nou Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu. Per ajudar la Policia local de Terrassa va emprendre al setembre passat una iniciativa per recollir cues de cabell per fer perruques i diners. A l’octubre, i en motiu de la Fira de l’Aigua, la Policia Local de Caldes de Malavella va recaptar 60 cues i 1.300€. Des de llavors ja són 35 els municipis implicats i es vol arribar properament al centenar de municipis (inclosos Girona i Barcelona) que, mitjançant la policia local, fan accions solidaries per la causa.

L’hospital Sant Joan de Déu és un nou hospital que servirà per tractar i investigar el càncer infantil. Per construir-lo calen 30 milions d’euros. Ja s’han recaptat 15 milions d’euros gràcies també a altres iniciatives privades i a aportacions d’altres entitats.

Aportació del grup Vichy

El passat dijous 13 de desembre el balneari Vichy Catalan va acollir el programa de ràdio  Julia en la Onda, d’Onda Cero. El Sargent de la policia local de Caldes, Xavier Muñoz, va presentar-se al programa per parlar de la iniciativa. El més sorprenent de tot és que durant una pausa publicitària el delegat del grup Vichy Catalan va fer una aportació de 10.000€ a la causa, fent així que Caldes de Malavella sigui un dels municipis capdavanters en recaptació de fons.

Escuts solidaris i altres elements solidaris

Aquesta iniciativa va sorgir de la comissaria de la Policia Local de Caldes de Malavella. Cada escut val 4 euros i són escuts de roba que, bordats, s’enganxen a la roba amb la planxa. La iniciativa es va compartir amb Hostalric i Sant Celoni, i aquests tres municipis conjuntament van iniciar la campanya. Cada escut té el lema de la campanya: #pelsvalents, però porten l’escut originari de cada policia local. Aquesta iniciativa es va consultar a la Subdirecció de oficial de Policia i es va donar llum verda. Des de llavors fins i tot la policia local de Madrid, o la Guàrdia Civil de València s’han interessat pels escuts.

Paral·lelament a aquests escuts solidaris també es venen braçalets o calendaris a la comissaria de Caldes. Els calendaris els ha fet la Policia de Terrassa que fins el moment porten prop de 5.000 calendaris venuts. També a diferents establiments del municipi es poden comprar els escuts o els braçalets.

Difusió

Per fer que tothom conegui la iniciativa s’han obert diferents perfils a Facebook com Escudos Solidarios Para los Valientes. S’està fent la campanya en castellà per arribar més enllà de Catalunya i així recaptar com més diners millor. En el darrer mercat de Nadal, celebrat aquest diumenge 17 de desembre, la Policia Local de Caldes va fer una parada per vendre tots els articles. La majoria de persones que s’acostaven a la parada ja saben de què tracta aquesta campanya.

 

Llegiu-ne més ...