Menu

Acaba la #fmcaldes18

Acaba la #fmcaldes18

Èxit en les novetats de la Festa Major de Caldes de Malavella

La Festa Major de Caldes de Malavella ha durat prop d’una setmana (del 2 al 7 d’agost), tot i que el cap de setmana anterior (el 28 i el 29 de juliol) ja hi havia activitats.

Dimecres, 6 d’agost del 2018
Ahir al vespre va acabar oficialment la Festa Major de Caldes de Malavella amb un molt bon balanç.
Les novetats d’enguany, com el concert de la Salseta del Poble Sec, la Festa Holi o el Karaoke, han estat algunes de les activitats més multitudinàries pel que podria ser que es repetissin en la propera edició de la festa.
Altres activitats com el concurs de pintura a l’asfalt o el tobogan aquàtic, novetats de l’any passat, també han estat molt concorregudes.
Des de la regidoria de Festes es diu que “aquest any tot ha anat com una seda, sobretot gràcies als joves Intrèdpids i als més de 150 voluntaris que fan possible totes i cada una de les activitats”. Els Joves Intrèpids són una entitat caldenca formada per joves que ajuden en la organització de bona part dels actes.
Durant aquests dies hi ha hagut gairebé 50 activitats adreçades a públics diferents. Algun dels esdeveniments més importants ha estat el sopar popular de dijous 2 d’agost, amb la participació de 500 persones. Durant la vetllada l’hereu i la pubilla 2017 van presentar els nous candidats d’enguany. A l’acabar es van obrir les portes de l’envelat, que es va omplir per gaudir del concert de la Salseta del Poble Sec.
Una altra de els activitats que atrau molts visitants, molts de fora del municipi, és el concurs de Pintura Ràpida celebrat el 28 de juliol, on es van repartir premis de fins a 1.400€. L’exposició de totes les obres participants està disponible al Casino municipal fins al 12 d’agost.
El pregó del divendres 3 d’agost també és una de les activitats clau de la festa. Aquest any el protagonitzaven la Colla Gegantera i els Grallers Escaldats de Caldes de Malavella, aprofitant que els gegants romans enguany fa 30 anys que van sortir per primera vegada a la Festa Major.

El Concert de la Coral Cantaires de Caldes de diumenge també és un dels actes més esperats. 

Des de l’Ajuntament de Caldes de Malavella s’està treballant per fer un “Caldes lliure de sexisme”. Aquest és el lema d’una de les campanyes dins del tercer pla d’igualtat. Aquesta campanya vol prevenir comportaments sexistes durant les nits de concerts. La nit de divendres hi havia instal·lat el “punt violeta” fora del recinte firal, on es repartia informació i un equip de professionals conscienciava els joves.
Pel que fa les nits, la nit de dissabte a diumenge va ser la més lluïda, amb els concerts de Smoking Souls, Buhos i Bocamolls. L’elecció de l’hereu i pubilla 2018 van ser el centre d’atenció de la nit de diumenge, amb el tradicional ball del fanalet i el ja consolidat concert de Loca Histèria.
Aquesta Festa Major ha coincidit amb la onada de calor que ha fet pujar els termòmetres fins als 40 graus. Tot i la calor molt veïns han sortit al carrer per gaudir de la programació. Bona part de l’èxit s’atribueix també a les activitats relacionades amb l’aigua, com la novena edició del Bati Aigua i Escuma, el Super tobogan aquàtic, la festa aquàtica i inflables o fins i tot l’espectacle infantil a càrrec de Jaume Barris, que també va acabar amb una remullada.
També hi va haver altres activitats com el campionat d’escacs, el partit de futbol de Festa Major, la cercavil·la de gegants i la cercavil·leta de gegantons, les sardanes a càrrec de La Cobla Ciutat de Girona i la Cobla Flama de Farners, el correfoc, la trobada de puntaires o el teatre.
El dilluns 6 i el dimarts 7 d’agost la programació es va reservar pel públic de la tercera edat amb els concerts de la orquestra Maravella, La principal de la Bisbal, el ball vermut o el ball amb Nou Trànsit.
Des del consistori es vol lamentar la mort d’un trompetista i líder de la Orquestra Maravella, Manel Comadevall, que va morir dilluns. La Orquestra Internacional Maravella és una orquestra local i molt preciada per tots els caldencs i caldenques.
Per a Salvador Balliu, alcalde del municipi “lamentem profundament aquesta pèrdua, Comadevall va ser un dels fundadors de la Orquestra que ha portat el nom de Caldes de Malavella arreu del món. Tret d’això la Festa Major ha estat un èxit, i no ha plogut cap dia, feia molts anys que ens plovia en algun dels actes programats”.

 

Tornar al principi