Menu

Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte dels escuts solidaris de la Policia Local

Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte dels escuts solidaris de la Policia Local

El grup Vichy Catalan dóna 10.000€ al projecte solidari #pelsvalents impulsat per la Policia Local de Caldes

Ja fa mesos que, inspirats per accions solidaries que van néixer a la Policia Local de Terrassa, la policia caldenca recapta fons per l’Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu.

Antecedents

La policia local de Caldes de Malavella porta fins ara 4.000€ recaptats per ajudar en la construcció del nou Hospital Pediàtric Sant Joan de Déu. Per ajudar la Policia local de Terrassa va emprendre al setembre passat una iniciativa per recollir cues de cabell per fer perruques i diners. A l’octubre, i en motiu de la Fira de l’Aigua, la Policia Local de Caldes de Malavella va recaptar 60 cues i 1.300€. Des de llavors ja són 35 els municipis implicats i es vol arribar properament al centenar de municipis (inclosos Girona i Barcelona) que, mitjançant la policia local, fan accions solidaries per la causa.

L’hospital Sant Joan de Déu és un nou hospital que servirà per tractar i investigar el càncer infantil. Per construir-lo calen 30 milions d’euros. Ja s’han recaptat 15 milions d’euros gràcies també a altres iniciatives privades i a aportacions d’altres entitats.

Aportació del grup Vichy

El passat dijous 13 de desembre el balneari Vichy Catalan va acollir el programa de ràdio  Julia en la Onda, d’Onda Cero. El Sargent de la policia local de Caldes, Xavier Muñoz, va presentar-se al programa per parlar de la iniciativa. El més sorprenent de tot és que durant una pausa publicitària el delegat del grup Vichy Catalan va fer una aportació de 10.000€ a la causa, fent així que Caldes de Malavella sigui un dels municipis capdavanters en recaptació de fons.

Escuts solidaris i altres elements solidaris

Aquesta iniciativa va sorgir de la comissaria de la Policia Local de Caldes de Malavella. Cada escut val 4 euros i són escuts de roba que, bordats, s’enganxen a la roba amb la planxa. La iniciativa es va compartir amb Hostalric i Sant Celoni, i aquests tres municipis conjuntament van iniciar la campanya. Cada escut té el lema de la campanya: #pelsvalents, però porten l’escut originari de cada policia local. Aquesta iniciativa es va consultar a la Subdirecció de oficial de Policia i es va donar llum verda. Des de llavors fins i tot la policia local de Madrid, o la Guàrdia Civil de València s’han interessat pels escuts.

Paral·lelament a aquests escuts solidaris també es venen braçalets o calendaris a la comissaria de Caldes. Els calendaris els ha fet la Policia de Terrassa que fins el moment porten prop de 5.000 calendaris venuts. També a diferents establiments del municipi es poden comprar els escuts o els braçalets.

Difusió

Per fer que tothom conegui la iniciativa s’han obert diferents perfils a Facebook com Escudos Solidarios Para los Valientes. S’està fent la campanya en castellà per arribar més enllà de Catalunya i així recaptar com més diners millor. En el darrer mercat de Nadal, celebrat aquest diumenge 17 de desembre, la Policia Local de Caldes va fer una parada per vendre tots els articles. La majoria de persones que s’acostaven a la parada ja saben de què tracta aquesta campanya.

 

Tornar al principi