El Ple de Caldes de Malavella aprova l’inici de la venda d’una parcel·la valorada en més de 3 MEUR

La venda servirà per finançar el projecte de la nova Biblioteca i Centre Cultural Francesc Ferrer i Guàrdia. 

Aquest vespre s'ha celebrat una sessió plenària ordinària a l'Ajuntament de Caldes de Malavella. Entre els punts tractats, es destaca l'aprovació de la reforma i ampliació del projecte de la nova Biblioteca i Centre Cultural; la venda d'una parcel·la del Sector del Golf i l'establiment del servei municipal d'Escola de Música i l'aprovació del seu reglament de funcionament. 
 
L'ordre del dia ha contemplat l'aprovació de la reforma i ampliació del projecte de la nova Biblioteca i Centre Cultural Francesc Ferrer i Guàrdia. L'alcalde, Salvador Balliu, defensa que “és un projecte ambiciós, de 1.300 metres, valorat amb més de 3 milions d’euros i que compta amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona”.  
 
El relació amb aquest projecte, s’ha aprovat l’inici de la venda de la parcel·la de titularitat municipal situada a la finca número E2.2 del Sector del Golf de Caldes de Malavella. L’acció servirà per finançar la nova Biblioteca i Centre Cultural i es durà a terme mitjançant concurs públic, tenint en compte diversos criteris d'adjudicació de la parcel·la. El preu de la licitació es xifra en més de 3 milions d'euros de base.  

Durant la sessió s’ha tractat l’establiment del servei d’Escola Municipal de Música de Caldes de Malavella, així com el seu reglament de funcionament. La voluntat municipal és que aquest servei municipal ofereixi a la població caldenca els mitjans pedagògics i materials per a una educació musical de bon nivell que promogui la pràctica individual o col·lectiva d’aquest art dins d’un àmbit d’estudis no reglats, facilitant i garantint als veïns del municipi espais i propostes per fomentar el plaer per a la pràctica instrumental i/o vocal. La regidora d’Ensenyament, Àngela Frigolé, detalla que “fa molts anys que l’Ajuntament està donant el servei de música, fins ara s’han utilitzat diferents locals del poble i gràcies a la construcció de l’Escola de Música es poden tenir tots els serveis agrupats en un sol establiment”. 

L’Escola de Música de Caldes també tindrà la visió de convertir-se en un centre de referència per a les persones que volen gaudir, practicar o estudiar la música en qualsevol dels seus formats dins la comarca de la Selva i la província de Girona. En aquest sentit, Frigolé ha afegit que “es pretén donar un servei a tota la població de Caldes, tant a les persones que vulguin dedicar-s'hi professionalment com les persones que només vulguin gaudir de la música”. 

Altres punts tractats en l’ordre del dia han estat la licitació del contracte dels serveis de neteja d’edificis municipals de l’Ajuntament, centres d’ensenyament, equipaments esportius i altres edificis, així com la inscripció de l’Associació de Comerciants i Empreses de Caldes de Malavella i l’associació SOS Cat’s en els Registres d'Associacions i Entitats Ciutadanes. 

Finalment, s’han portat a acord la moció presentada pel grup municipal Junts per Caldes en suport a la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya i al Consell Consultiu de la Gent Gran de la comarca de la Selva, per a l'aplicació de solucions que ajudin a viure millor.