"Caldes Actiu", el projecte de salut comunitària engega la consulta a la ciutadania

El projecte "Caldes Actiu" és un projecte comunitari amb la participació de professionals de Serveis Socials, Salut, Joventut, Promoció Econòmica, tècnics comunitaris del Consell Comarcal de la Selva i del programa Benestar i Comunitat de Dipsalut, entitats de gent gran de Caldes i en el que també s'inclou la participació de regidores del municipi.

El grup va crear-se fa dos anys en el marc de les taules de salut amb l'ambiciós objectiu de millorar el benestar de la població de Caldes.
Després d'un treball de detecció i priorització de necessitats, el grup va concretar el col·lectiu de persones grans com el col·lectiu prioritari a qui dirigir les propostes de treball i intervenció.

Amb la voluntat d'integrar la comunitat en un grup, que inicialment era de persones professionals de diferents organismes, s'han integrat al grup entitats dedicades a la gent gran. L'Associació Casa Rosa, l'Esplai Gent Gran, l'Agrupació de Sardanistes, La Xarxa de Dones de Caldes de Malavella o els Amics del Ball de Caldes formen una part activa de l'organització.

Per definir aquelles accions i projectes que siguin de l'interès de la gent gran de Caldes, es posarà en marxa una consulta dirigida a la població a partir de 60 anys.
A través de butlletes de votació es preguntarà per aquelles coses que la gent gran valora de Caldes, que li agraden (que s'han de mantenir i potenciar) i es preguntarà també per aquelles coses que milloraria i canviaria del poble. La butlleta, a més a més, ofereix la possibilitat que qualsevol persona de Caldes que estigui interessada pugui sumar-se al grup motor del Projecte.

Els punts de votació estaran disponibles a partir del mes d'agost, amb bústies i butlletes. Es col·locaran bústies fixes al CAP, a les oficines de serveis socials, a la Casa Rosa i a l'Esplai de Gent Gran, així com, a les farmàcies del poble; també hi haurà punts de votació durant la festa major (el dia 9 d'agost, diada de la gent gran a l'envelat) i al mercat, es col·locarà un punt de votació els dimarts del mes de setembre. Als punts de votació mòbils, integrants del Grup Caldes Actiu recolliran les butlletes i podran resoldre dubtes, si és necessari. A banda de les bústies distribuïdes pel municipi, es disposa també d'una butlleta virtual perquè qui ho necessiti pugui disposar la seva butlleta a través de les xarxes: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGplEuOl4OvKGx_0TmM9WWbWRnjTuZMcU6taangblxo-yxNg/viewform?usp=sf_link 

Un cop realitzada la votació, a partir del mes de novembre, el Grup Motor analitzarà els resultats i planificarà les possibles accions a realitzar.

El Grup Motor, tot i comptar amb la participació de regidores del consistori, és un projecte engegat i dirigit a la ciutadania de Caldes. Perquè Caldes s'activa i Caldes és Actiu!

Des del Grup Motor Caldes Actiu s'anima a totes les persones de més de 60 anys de Caldes a participar en la consulta i fer arribar la seva veu.