L’Ajuntament rep les nenes sahrauís acollides per una família de Caldes de Malavella

Les infantes van arribar a les terres gironines el 21 de juliol i, durant la seva estada a la casa d'acollida, se'ls hi ofereix atenció sanitària general i que puguin tenir una millor alimentació, entre d’altres. 

Aquest migdia l'Ajuntament de Caldes de Malavella ha rebut a dues nenes sahrauís procedents dels camps de refugiats de Tindouf, així com la família caldenca que les acollirà durant els mesos d'estiu. Aquesta iniciativa forma part del projecte Vacances en Pau, coordinat per l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) a Girona, que consisteix en l'acollida d'infants sahrauís per part de famílies catalanes durant els mesos d'estiu, per tal que passin el període més calorós de l'any en unes condicions diferents de les que viuen normalment. Enguany el projecte ha portat un total de 271 nens i nenes a Catalunya.

L'alcalde, Salvador Balliu, ha donat la benvinguda a la Gabula i la Manal, de vuit anys, en el seu primer estiu a la vila termal amb l'Eduard Farré i la Maria Rosa Masgrau. La família Farré-Masgrau no és el primer any que forma part de la iniciativa, des del 2018 que cada estiu obren les portes de casa seva per rebre un infant provinent del Sàhara Occidental. Els Farré-Masgrau expliquen contents que la Gabula i la Manal vindran un total de quatre estius a Caldes de Malavella. 

Les infantes van arribar a les terres gironines el 21 de juliol i, durant la seva estada a la casa d’acollida, se'ls hi ofereix atenció sanitària general i que puguin tenir una millor alimentació. També tenen l'oportunitat de viure noves experiències per elles, com és banyar-se a la piscina o al mar. 

Un any més, l'Ajuntament de Caldes de Malavella col·labora amb el projecte oferint la gratuïtat de la piscina municipal per la família i fent una donació a ACAPS Girona per tal d'ajudar a cobrir les despeses del viatge, entre altres accions. Per a l'alcalde, Salvador Balliu, "estem molt contents de col·laborar un any més en aquesta iniciativa que ajuda als nens i nenes sahrauís a passar un millor estiu. També vull expressar el meu agraïment a la família Farré-Masgrau, per la seva solidaritat i l'estima que demostren cap aquest projecte".