20è Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó

El Premi de Microliteratura de Caldes arriba a la seva vintena edició i segueixen tenint per objectiu de promoure la pràctica de l’escriptura literària en català a l’entorn de la celebració de la diada de Sant Jordi. El Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó se celebra des de fa 20 anys promogut per la regidoria de Cultura d’aquest Ajuntament i la Biblioteca Municipal. Compta igualment amb la col·laboració dels centres d’ensenyament del poble i de les respectives AFES (Sant Esteve, Benaula i Institut), i també de les dues llibreries locals (Solés i Tau).


La temàtica és lliure però han de ser textos originals, inèdits i contenir una paraula clau Cavall Fort. És el mot que defineix un joc infantil que de ben segur havia practicat el mateix Joaquim Carbó a Caldes quan era petit. Va servir també per batejar la revista de literatura infantil i juvenil que ens ha acompanyat en els darrers 60 anys i en la qual el mateix Joaquim Carbó hi ha tingut, des de la seva fundació, un paper principal de promoció i de col·laboració.


Es poden presentar textos d’un màxim de tres-centes paraules i s’han d’enviar abans del 2 d’abril a la Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guardia, c. Llibertat, 6.-17455 Caldes de Malavella, o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

BASES DEL 20è CONCURS DE MICROLITERATURA, 2023

El Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó se celebra a Caldes de Malavella des de fa 20 anys promogut per la regidoria de Cultura d’aquest Ajuntament i la Biblioteca Municipal. Compta igualment amb la col·laboració dels centres d’ensenyament del poble i de les respectives AFES (Sant Esteve, Benaula i Institut), i també de les dues llibreries locals (Solés i Tau).

El referit premi porta el nom de Joaquim Carbó i Masllorens en recordatori i homenatge a aquest escriptor destacat de la nostra literatura que va néixer a Caldes de Malavella. Amb l’objectiu d’establir els criteris de participació i els premis s’aproven les següents Bases:

 1. OBJECTIU

L’objectiu del concurs és promoure la pràctica de l’escriptura literària en català a l’entorn de la celebració de la diada de Sant Jordi, que és quan es fa públic el veredicte.

 1. CONDICIONS

Aquest concurs està obert a tots els textos de creació literària (conte, relat, aforisme, poesia, bonsai de paper...), escrits en català i d’una extensió no superior a 300 paraules (inclòs el títol). La temàtica és lliure però han de ser textos originals, inèdits i contenir una paraula clau diferent cada any (aquest any la paraula és CAVALL FORT). Com a màxim es podrà presentar una obra.

 1. PARTICIPANTS

Les categories adulta i juvenil estan obertes a tothom que vulgui participar, resideixi o no a Caldes de Malavella. En la categoria infantil, només s’acceptaran relats de nens i nenes residents al municipi.

 1. RECEPCIÓ DE PROPOSTES

No es requereix inscripció prèvia. Les obres s’han d’enviar abans del 2 d’abril a la Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guardia, c. Llibertat, 6.-17455 Caldes de Malavella, o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El format dels textos ha de ser DIN A4, escrit amb ordinador per una cara. En la categoria infantil els textos es podran presentar de forma manuscrita. Als originals no podrà constar el nom de l’autor i hi haurà d’aparèixer un pseudònim. Caldrà adjuntar-hi un sobre tancat, a la part exterior del qual figurarà el títol del treball, el pseudònim i la categoria en què participa. A dins del sobre hi constaran les dades personals de l’autor (nom i cognoms, adreça, telèfon o correu electrònic, data de naixement i categoria en què es participa). Si el text es tramet per correu electrònic cal que els treballs estiguin en un arxiu adjunt de Word sense les dades personals i amb pseudònim; les dades personals es faran constar en el cos del missatge.

 1. COMPOSICIÓ DEL JURAT

El jurat serà professional i estarà format per persones vinculades al món de les lletres.

 1. PARÀMETRES DE VALORACIÓ DEL JURAT 

El jurat valorarà:

 • Títol suggeridor.

 • Originalitat del relat.

 • Comprensió del text.

 • Qualitat tècnica: ortografia, recursos literaris, varietat de vocabulari, etc.

 • Integració de la paraula clau “CAVALL FORT”.

 • Altres factors dignes de valoració (que caldrà especificar a “observacions”).

Les decisió del jurat serà inapel·lable.

 1.  PREMIS I CATEGORIES

 Es distingeixen diverses categories de participació:

Infantil (de 9 a 12 anys)

 • 4 primers premis: lots de llibres per valor de 150€ cadascun

 • 4 premis accèssits: lots de llibres per valor de 100€ cadascun

Juvenil  (de 13 a 17 anys) 

 • 3 primers premis: lots de llibres per valor de 170€ cadascun

Adult (a partir de 18 anys)

 • Premi general: 300€ + una il·lustració per valor de 50€ elaborada per un artista professional.

 • Premi àmbit local: 250€ + una il·lustració per valor de 50€ elaborada per un artista professional.

Només els dos premis adults es donen en metàl·lic mentre que els restants ho són amb lots de llibres pel valor referit.Tots els lots de llibres s’hauran d’anar a recollir a les llibreries del poble abans del 31 de maig.

 1.  LLIURAMENT DE PREMIS

 El veredicte del jurat, així com el lliurament de premis, tindrà lloc el dia 23 d’abril al llarg dels actes celebrats en motiu de la diada de Sant Jordi (abans de l’espectacle infantil).

 1.  ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació en aquest concurs pressuposa la total acceptació d’aquestes bases i la conformitat amb la resolució del jurat. Qualsevol fet imprevist o detall no inclòs en aquestes bases serà resolt pel jurat.

Independentment dels premis, tots els textos participants es penjaran a la pàgina web de la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia.

Per a més informació:

Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Caldes de Malavella

Tel. 972 47 00 05 Ext. 2028.

a/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guardia

Tel. 972 47 23 50

a/e Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Attachments:
Download this file (Bases concurs de Microliteratura 2024 2.pdf)cocncurs 2024[ ]