Fira de la Terra 2023

Se celebrarà el 12 de març, al recinte firal de la Rambla d’en Rufí 

Els animals són els protagonistes indiscutibles de la Fira de la Terra 2023, que es farà el 12 de març, a l’espai firal de Caldes de Malavella. La programació acull competicions canines i eqüestres, presentacions, exhibicions i, fins i tot, una passarel·la de gossos per adoptar. També hi haurà activitats infantils, caminades i activitats culturals. Algunes de les iniciatives destinaran els beneficis a associacions locals de protecció dels animals. A continuació, destaquem les propostes que inclou el programa. 

Animals 

El Circuit Català Popular de Canicròs (CCPC) organitza un canicròs puntuable de 6 km. Les inscripcions es poden fer fins al 10 de març i tenen un preu de 18 €, on s’inclou la bossa del corredor i una participació en el sorteig de material. Els dorsals es repartiran de 7:15 a 8:30 del matí i el tret de sortida de la prova puntuable es farà a les 9 h.

El Circuit Català Popular de Canicròs (CCPC) també promourà un canicròs per relleus  i un canicròs infantil, en el qual no cal realitzar inscripció prèvia.

En paral·lel, de 9 a 15 hores, el Club Esportiu Caní La Selva ha programat una prova puntuable per al Campionat d’Espanya d’Agility

Al llarg del matí, el Recinte Canicròs acollirà altres activitats com la passarel·la Adopta’m, que consistirà en una desfilada de gossos en adopció a l’associació protectora d’animals New Life de Caldes de Malavella i d’altres associacions i protectores participants a la Fira.

I a banda de les activitats per als gossos, la fira també comptarà amb una prova indoor eqüestre en les modalitats llimonera, tronc i quartes. La prova es farà al Recinte Eqüestre i està organitzada pel Club d’Enganxes de les Comarques de Girona. 

La Fira de la Terra també ha programat altres activitats com la tradicional benedicció dels animals davant l’Església Parroquial, la presentació del collar Kolly per a gossos i una exhibició de gossos policies detectors de substàncies estupefaents organitzada per la Unitat Canina de la Policia Local de Caldes de Malavella amb la participació de la Unitat Canina de la Policia Local de Girona.

Activitats culturals i a la natura 

A les 8 h del matí començarà la Caminada Solidària 2023. La sortida es farà des del Recinte Canicaldes i tindrà una llargada de 6 km, tot i que hi haurà l’opció d’escurçar-la a la meitat. També s’habilitarà un recorregut d’1,5 km per a les persones amb mobilitat reduïda. L’aportació a la sortida és de 5 €, que seran destinats íntegrament a l’Associació Protectora d’Animals New Life de Caldes de Malavella. Les inscripcions es podran fer el mateix dia a partir de les 8h del matí a la carpa de l’Associació New Life.

El mateix diumenge, a partir de les 11 h, també es podrà fer una visita guiada a les Fonts i Patrimoni de Caldes de Malavella. El preu del tiquet és de 3 € i es pot aconseguir a ticketara.com. La sortida es farà des de l’oficina de turisme.

El bon menjar i la beguda també tindran el seu lloc en la programació. Al matí hi haurà un tast de cerveses compromeses organitzat per BdeGust al Balnerari Vichy Catalán i un altre tast de cerveses maridades amb formatges organitzat per l’Associació caldenca Live To Beer  on es podran degustar els productes de la Cervesa Folls (La Selva), Cervesa Albera (Alt Empordà) i Som Formatgers (Ripoll).

Al migdia es farà un dinar popular a la zona del bar promogut pel Club Patí Caldes. Els tiquets es poden adquirir a la barra durant el matí.  

A les 16.30h Live To Beer ha programat un altre tast maridat amb formatges per tal d’amenitzar la tarda la fira.

Activitats infantils 

Els animals seran els protagonistes principals de la Fira de la Terra. També ho seran en la sessió de maquillatge infantil inspirat en animals que farà Pim Pam al Recinte Canicaldes, d’11 a 14 hores. Al mateix espai, l’Associació caldenca SOS Cat’s també muntarà un taller de manualitats infantils amb elements de la natura en benefici de l’associació, dedicada a la protecció dels gats. L’aportació per cada participant serà de 2 €. La mateixa entitat també oferirà un taller de ioga solidari a càrrec de Jess Vaquerizo al Casino Municipal. 

Pim pam conduirà un taller d’elaboració de joguines infantils a la tarda. I la programació per als més menuts es tancarà amb l’espectacle d’animació de Jaume Barri a les 17:30 h. 

Al llarg del dia i la setmana 

A banda de les activitats amb un horari específic, la Fira també inclourà propostes que s’allargaran durant tot dia, com el mercat d’artesania i alimentació amb més de 20 parades on es podran trobar productes sostenibles, artesans, de proximitat i ecològics.

Durant tot el dia també hi haurà servei de bar a càrrec del Club Patí Caldes, passejades amb ponis i parades d’associacions protectores d’animals al Recinte Canicaldes.

A més, durant tota la setmana del 6 i 13 de març, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Caldes (ACIEC) també organitza la Setmana de la Proximitat, una iniciativa que pretén apropar els productes locals a la població a través del sorteig d’una cistella de productes locals. Les butlletes es podran aconseguir als establiments del poble, del 6 al 19 de març.

Aquí està la programació completa de la Fira de la Terra, amb els horaris i preus d’inscripció de cada activitat. 

La Fira de la Terra és una iniciativa de l’Ajuntament de Caldes de Malavella que compta amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Esportiu de la Selva i amb la col·laboració d’empreses, entitats i associacions locals.