El projecte del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella celebra el seu 20è aniversari amb una nova campanya d’excavació

Divendres,2 de juny, a les 18 h, visita a la campanya a càrrec dels arqueòlegs. El punt de trobada serà a CA L’ARGILERA (CAMP DELS NINOTS)

Des del passat dia 15 de maig i fins el 9 de juny es desenvolupa una nova campanya d’excavacions al jaciment paleontològic del Camp dels Ninots (Caldes de Malavella, Girona) sota la direcció de Bruno Gómez de Soler i Gerard Campeny, investigadors a l'IPHES-CERCA.

Enguany el projecte celebra els seus 20 anys de treballs de recerca continuats, durant els quals han posat al descobert un dels jaciments paleontològics més importants per tal de reconstruir les condicions paleoclimàtiques del continent europeu de finals del  Pliocè (3,1 milions d’anys).

Durant aquests dies està previst excavar meticulosament els nivells paleontològics on, en campanyes anteriors, s’han recuperat restes de grans i petits vertebrats així com també gran quantitat de restes paleobotàniques que permeten als investigadors reconstruir l’ecosistema pliocènic que va quedar atrapat als sediment lacustres de l’antic paleollac.

Els treballs d’excavació compten amb la participació de 25 persones procedents de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Oberta de Catalunya, de l’Institut Català de Paleontologia, de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i de la Escuela Superir de Conservacion y Restauración de Bienes Culturales de Galícia.

L’excavació al jaciment del Camp dels Ninots compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del projecte quadriennal de recerca "El Plio-Pleistocè del Camp dels Ninots i la depressió Prelitoral: evolució paleoclimàtica, dispersions faunístiques i humanes III”, i de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.