Jornades Europees de Patrimoni a Caldes de Malavella

Visites guiades i teatralitzades pels punts interès patrimonial més importants.  

El cap de setmana del 13 al 15 d'octubre se celebraran a Caldes de Malavella les Jornades Europees de Patrimoni, on s'oferiran visites guiades i rutes pels espais més emblemàtics del poble. 

Les jornades començaran el divendres, a les 18 hores, amb una visita guiada i gratuïta a les Termes Romanes i a la urbs d'Aquae Calidae. L'activitat anirà a càrrec de l'arqueòleg Joan Llinàs, de l'empresa Atri, Cultura i Patrimoni. També és director de les excavacions que s'han dut a terme a la zona. 

El dissabte, 14 d'octubre, hi haurà activitats al matí i la tarda. A les 11, davant l'Espai Aquae, es farà una visita teatralitzada que portarà el títol dels “Herois i heroïnes de Caldes”. Anirà a càrrec dels Guies Ufissials. L'entrada general és de 10 € i es pot adquirir a www.ticketara.com. 

A la tarda, a partir de les 18 hores, es farà una visita guiada i gratuïta a l'antic castell de Caldes, ara l'Espai Aquae, amb motiu de la celebració del 20è aniversari de l'excavació del jaciment arqueològic. És un espai museogràfic sobre el patrimoni del municipi, estretament lligat amb el Camp dels Ninots. Es podrà veure el centre de restauració instal·lat al primer pis. L'activitat anirà a càrrec de Gerard Campeny, investigador de l'IPHES-CERCA i codirector del projecte del Camp dels Ninots. 

Les jornades acabaran el diumenge. Al llarg de tot el matí es podrà visitar l'espai museogràfic i a les 11 h es farà la ruta de “Caldes en temps de guerra (1936 – 1945). És una activitat gratuïta.