Una operació policia de Caldes permet desmantellar una plantació il·legal de marihuana

  • L'actuació conjunta de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Caldes de Malavella i Vidreres, duta a terme entre ahir i avui a primera hora del matí al carrer a Santa Ceclina I Vidreres ha permès intervenir 470 plantes


Entre ahir dilluns i avui dimarts s'ha portat a terme una operació policial conjunta dels 3 cossos policials control el cultiu i distribució de marihuana.
Durant un servei ordinari a la urbanització Santa Ceclina els agents de la Policia Local de Caldes de Malavella observen que un individu surt d'un tancat, al moment es requereix per identificar i s'escapa corrent pel bosc. Tot i que la patrulla el perd, l'individu deixa anar una motxilla on es troba el seu passaport. Els agents tornen al tancat i descobreixen una plantació il·legal de marihuana. Just en aquell moment, es comunica a Mossos d'Esquadra i a la Policia Local de Vidreres, ja que el terreny era del terme municipal d'aquest últim.


Durant la nit a través d'una cooperació molt estreta entre Mossos i els dos cossos policials es porta a terme un operatiu de vigilància i seguiment i al matí es fa l'entrada i es registra 476 plantes. De moment no s'ha produït cap detenció, tot i que les investigacions continuen obertes i no es descarten detencions.

Segons el cap de la Policia Local de Caldes, Xavi Muñoz “la coordinació entre cossos policials és un element clau per garantir la seguretat pública i l'eficàcia en la lluita contra el crim, assegurant una resposta coherent i efectiva davant de qualsevol situació d'emergència i aconseguint actuacions tan importants com aquesta”.

Limitacions de pirotècnica per la revetlla de Sant Joan

Només es poden llançar petards i focs a les zones habilitades del nucli urbà. 

 

L’Ajuntament de Caldes de Malavella informa, mitjançant un ban, que l’ordenança municipal prohibeix el llançament de petards i els espectacles pirotècnics fora de festes i revetlles populars. Només es poden utilitzar en dates assenyalades, com Sant Joan, i seguint una sèrie d’instruccions. Sempre es llançaran a una distància igual o superior a 500 metres de zones forestals, per evitar els incendis. Per la revetlla de Sant Joan, el pròxim 24 de juny a la nit, s’habilitaran tres espais per llançar pirotècnica: la plaça Mauthausen, l’aparcament de darrere del CAP i la plaça de la Selva. Queda prohibit encendre foc i llançar petards, coets i altres artefactes fora d'aquestes zones del nucli urbà i a les urbanitzacions. 

El llançament de coets i artefactes pirotècnics voladors, així com l’encesa de fogueres, requereix el permís de l’Administració. Es pot demanar 15 dies abans de la realització de l’activitat i s’haurà d’indicar el lloc o recorregut, l’hora, la durada i els mitjans de seguretat que s’aplicaran. 

Attachments:
Download this file (Ban pirotecnia St.Joan.pdf)BAN SANT JOAN[ ]

Sardanes per la Diada de Sant Joan

Celebra la Diada de Sant Joan ballant sardanes

L'Agrupació Sardanista de Caldes de Malavella celebra aquest pròxim dilluns 24 de juny, a la rambla d'en Rufí a les 19 hores, una audició de 9 sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa.

Durant l'audició es portarà a terme una botifarrada popular. Es podran adquirir els tiquets durant la mateixa audició.

Exposició Retrats: dues generacions dues mirades

El pròxim dilluns 17 de juny a les 18 hores al Casino, es portarà a terme la inauguració de l'exposició "Retrats: dues generacions, dues mirades".

Una exposició de pintures de l'alumnat de l'Escola d'Art de Caldes de Malavella i el grup de pintura de Tesar Residencial. Aquesta mostra artística ofereix una oportunitat única per admirar el talent i la creativitat de dos col·lectius que, tot i tenir diferents bagatges i experiències, comparteixen la passió per l'art. Els visitants podran gaudir d'una variada selecció d'obres que reflecteixen la diversitat d'estils i tècniques que es treballen en ambdós grups.

A les 17 hores, hi haurà trobada intergeneracional dels dos tallers d'art.

Junts-UE guanya les eleccions al Parlament Europeu amb el 29,55% dels vots

Finalitzat l'escrutini, Junts és la formació guanyadora de les eleccions al Parlament Europeu 2024 a Caldes de Malavella amb el 29,55% dels vots (651 vots).


El segon partit més votat ha estat PSC, amb el 21,33% dels vots (470 vots). El segueixen les formacions d'ERC amb 17,47% (385 vots), PP amb 9,62% (212 vots), VOX amb 6,40% (141 vots), Comuns amb 3,76% (83 vots), Se acabo la fiesta amb 3,58% (79 voot) i Podemos amb 3,26% (72 vots).

La participació ha arribat finalment al 35,68%. Dels 2214 vots comptabilitzats hi ha 11 vots nuls i 7 han estat en blanc.