Des de la Regidoria de Cultura es posa al servei del ciutadà una oferta estable de recursos i de programació cultural al llarg de l’any. Un fet que es complementa amb la capacitat de les entitats de Caldes per a generar propostes de diferent tipologia, de manera que la col·laboració entre els diferents agents culturals del municipi fa que existeixi una activitat variada amb elements singulars que actuen de reclam. La Regidoria de Cultura es la que s’encarrega de la gestió dels equipaments i de la programació estable. No obstant, hi ha altres àrees i regidories del consistori que també impulsen programes amb accent cultural. Amb independència de l’àmbit organitzatiu, la política cultural de Caldes de Malavella es vertebra en els següents eixos d’actuació:

APOSTA PER LA FORMACIÓ ARTÍSTICA I CULTURAL

Oferta en relació a la formació artística, que es vertebra en els àmbits de la música, el teatre i les arts. Això és l’Aula de Teatre, el Servei d’Ensenyament Musical de Caldes (SEMC) i l’Escola d’Art que es preveu implementar aquest 2014. Igualment es promouen cursos de català conjuntament amb el Servei de Català de la Selva i amb d’altres entitats locals diferents tallers i cursos lligats amb la difusió artística i cultural.

SUPORT A LES ENTITATS CULTURALS
En aquest sentit, es desenvolupen tres tipus d’actuacions:

 • Suport econòmic mitjançant subvencions a les entitats culturals per a la generació d’activitats concretes i el manteniment del seu funcionament.
 • Suport logístic: de forma paral·lela a les aportacions econòmiques, des de l’Ajuntament es realitza un suport a les demandes associatives cedint material, realitzant difusió i facilitant la utilització d’espais municipals per a la realització de la programació.
 • Cessió d’espais: igualment, l’Ajuntament realitza un suport cedint la utilització de locals i espais municipals permanents per tal que algunes entitats culturals disposin d’àmbits de reunió, de magatzem i de desenvolupament de la seva activitat.

PROGRAMACIÓ CULTURAL

L’oferta cultural de Caldes de Malavella es complementa amb els serveis i activitats generades pels equipaments, destacant principalment la programació estable i de referència que es genera des del Teatre-Casino Municipal i des de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia.

 • Programació de cinema infantil de gener a abril al teatre-cinema municipal.
 • Concurs de Microliteratura Joaquim Carbó i Diada de Sant Jordi.
 • Festival Teatre d’Humor: durant els mes de maig, dedicat a les peces de caire còmic i d’humor de teatre professional, que aquest any 2013 ha celebrat la 5ª edició. El festival simbolitza el compromís de Caldes amb el teatre i permet que la programació inclogui artistes de reconegut prestigi.
 • Cicle de música Glopets d’Estiu: durant els mesos d’estiu (de juny a setembre) al pati de la biblioteca i als Jardins de les Termes Romanes es programen espectacles musicals de diversos formats, que inclouen tant peces de música instrumental com concerts de caire popular i cinema al carrer.
 • Concurs de Pintura Ràpida a final de juliol congrega cap un centenar de pintors competint per una dotzena de premis en metàl·lic. L’exposició s’allarga al mes d’agost.
 • Ral·li fotogràfic: concurs de fotografia amateur que congrega cap a una cinquantena de fotògrafs provinents de Caldes i dels pobles del voltant.
 • Mostra d’Art 4 de Caldes en la qual 4 artistes locals o lligats amb la població fan una exposició conjunta al llarg del cap de setmana de la Fira de l’Aigua.
 • Mostra de Teatre Amateur Memorial Emili Bota. Se celebra entre novembre i desembre i aplega tres o quatre grups de teatre amateur del poble o provinents dels pobles del voltant.
 • Altres programacions: una sèrie d’actes culturals de menor entitat que també contribueixen a vertebrar l’oferta cultural de Caldes com és l’activitat del Club de lectura de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, les audicions obertes al públic a càrrec dels alumnes del SEMC i les representacions de l’Aula de Teatre.