Planta potabilizadora

ETAP (estació de tractament d’aigua potable)

En un inici, el servei d’aigua potable de Caldes de Malavella estava composat per un seguit de pous que conformaven una línia d’impulsió fins a l’ETAP o planta potabilitzadora. A causa del creixement de la població i els nous abastaments que calia cobrir, es van anar incorporant noves captacions per garantir el servei. Tot i això, l’aigua dels aqüífers de Caldes sempre ha presentat, per causes naturals, elevades concentracions de fluor i arsènic.

Els problemes d’abastament i els elevats nivells de fluor i arsènic s’accentuaven  en períodes de sequera, com el registrat entre 2007 i 2008. Per tal de reduir les concentracions de fluor es va veure la necessitat d’aportar aigua lliure d’aquest element i per dilució complir amb la legislació vigent; per això, l’estiu del 2012 Caldes es va connectar a la xarxa en alta de l’artèria de la Costa Brava Centre, provinent del Pasteral.

Amb relació als problemes amb l’arsènic, el maig del 2010 es va posar en funcionament una planta potabilitzadora d’arsènic. Es tracta d’un sistema automàtic de dosificació de clorur de fèrric III per fer precipitar l’arsènic i uns filtres de sorres per eliminar-lo.

Gestió

PROVEÏMENTS D'AIGUA S.A. – PRODAISA
Delegació Gironès – La Selva – Pla de l’Estany
C/ Astúries,9
17003 Girona
Telf. 972 20 20 78
Fax 972 22 44 51
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
www.prodaisa.com

Descàrrega de documents